Beschrijving

vogelvereniging de Martel opgericht 6 juni 1959

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse bond van vogelliefhebbers,

Wij zijn een actieve vereniging met 70 vogelliefhebbers uit de regio Huissen-Arnhem en omgeving.

Onze activiteiten zijn gericht om onze vogelsport te promoten en gezamenlijke kennis te delen en uit te dragen naar belangstellenden die interesse hebben om hun kennis te verrijken of beginnende liefhebbers te ondersteunen.

Per jaar organiseren wij 5 ledenbijeenkomsten, 'n algemene jaarvergadering, het jaarlijkse dagje uit met een afsluitende barbeque, in september brengen we een bezoek bij 'n vogelliefhebber in de regio die zijn vogelverblijf voor ons openstelt om zijn vogelervaringen te delen met belangstellende in zijn eigen omgeving, en in de maand november organiseren we onze eigen vogelshow met een grote verkoopklasse.

Samen met onze zusterverenigingen in de regio "Over Betuwe" wordt er ook kennis uitgedragen en gedeeld door het organiseren van een streek tentoonstelling waaraan ook een klassement verbonden is.

Binnen de N.B.v.V. hebben wij een goede samenwerking met het provinciaal bestuur, wij zetten ons in om de jaarlijkse provinciale show die gehouden wordt in Huissen te ondersteunen.